Blogg

Och så var det höst igen

2015-09-10

Ja det kan man väl säga, med 1 september kom hösten med regn,blåst,solsken och mornar med skrapande av vindrutor...

Nu har det varit så mycket och att komma ihåg i vilken ordning allt sker det får ni mina vänner inte begära av en halvvimsig tant som jag.

Nåja i går fick vi ett glädjande besked iaf, våran lilla Benny är friskförklarad i sitt lilla ♥ ultraljudet visade ett helt normalt litet whippethjärta - vilken lättnad framförallt för hans familj..kram på dom alla och nospussar till Benny.

 

Förra helgen åkte jag till Oslo som sällskap till Pirgit som skulle på EDS med chagall och zorro, följande är lite anteckningar som jag gjorde under tiden där.

 

Fredag: Nu är vi äntligen framme i ett grått Norge, utställningshallen är som alla andra stora hallar typ stora stockholm.

Något som störde mig lite var att det inte fanns någon veterinärbesiktning alls.....jovisst tittade dom i passen men no more det var en stor brist tycker iaf jag. Inte blev det bättre av att jag hade en huvudvärk som inte var från denna värld huga mig.

I väntan på whipparnas special tittade jag på bedömningen av fransk bulldog, inte min typ av hund men ack så söta dom var. Domare var svenska Moa Persson.

Det gick bra för kennelns represanter i specialen, Zorro exc. och 4:a i sin klass - Chagall exc. och 2:a i sin klass.

Nu kommer jag inte ihåg vad domaren heter men han var noggrann och förklarade för handlern hur han bedömde.

   

 

 

Lördag: På plats i hallen igen efter en skön natts sömn i en härlig hotellsäng och en god frukost.

I dag hade jag bestämt mig att jag skulle njuta av alla hundar speciellt ville jag ta tillfälle i akt och kika på hanarna, jag såg spec. 2 som jag fastnade för men om det blir något med det får tiden utvisa.

För våra killar blev dagens resultat följande, zorro vg, domaren var väldigt givmild med dom blåa korten.

Chagall vann sin klass med exc. och i BH blev han BH2 med cert. vi trodde hann vann för dom tog fram honom till 1:a plats skylten men det bara för att ettan redan var fullcertat osv. lite missvisande kan jag tycka men iaf jättekul för lilleman.

Det som var lite x.tra skoj var att jag som uppfödare blev uppmärksammad på ett annat sätt än hemma, jag skapade många nya kontakter det var skoj. Jag fick mycket berömm för båda killarna.....snacka om stolt kennelmatte.

Efter en lång lördag styrde vi kosan mot sverige igen, vi hade ett ihållande regn nästan hela vägen från Oslo - skebokvarn :)

Vi har hunnit med whippetracetävlingar oxå i ett soligt södertälje. ( måste sluta men återkommer om några timmar)TILLBAX :)

Vi är nöjda med våra tjejer och våran uppfödning stefan oxå förståss som ligger bra till på 10 i topp listan.

Sessan sprang själv men vad spelar det för roll då vann hon automatiskt och kammade hem bra poäng.

Zool och zamba blev 1:a och 2:a i samma final.


Nytt på agendan är att zamba och jag går på kurs - rallylydnad, vi har gått 2 ggr och hon fattar bra men vid helt om vill hon gärna slå ner rumpan så det får vi träna bort.

  

 

 Målet är att tävla lite så vi får whippetklubbens trippelpris, hon har allt utom just rally/agillity/spår så nu är det bara att jobba på.

Vi har främmande här på kenneln några dagar, zambas son Django är här det går så bra men för att det inte ska bli något gruff så har lille polis Harry flyttat till min mamma under tiden och det älskar han - någon som gullar med bara honom :)

Nej nu säger jag hej för nu, på söndag är det KM i LC vi återkommer efter det.

KRAM

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden