Mot nya mål

Lite nytt

Ja i dag bestämde vi oss för att åka en sväng till ikea - hundarna behövde ha en vilodag, det har blivit mycket spring nu under julen och zorba hostar lite så hon ska ha hel vila. Harry blev hämtad av Felicia och Robert så han fick vara ensam hund för en dag och det brukar han gilla skarpt lilleman.

Vi blev iaf nöjda med våra inköp, jag köpte ett nytt bord till syrummet till symaskinen,det nuvarande större bordet ska jag ha när jag klipper till tygerna....det blir störtbra.

Lite nya fleecefiltar som ska omvandlas till täcken i Estland och naturligtvis lite leksaker till vovsarna - det har ikea bra av.

I dag när jag pratade med sonen berättade han att deras Blanco hade lekt med en annan whippet som var på besök från skåne - men hur liten är inte världen Hugo eller som han heter i stamtavlan Hot isle Mandrake kommer från Annika jansson och är Blacos farbror....liten värld ja.

Så här ser mina tjejer ut kvällstid när john blund har strött sitt sovpuder över dom :)

        

Jag fick en jättefin julklapp av zorro och Pirgit - 2 par röda (jag älskar rött) torgvantar, superbra att ha som dom är eller om det blir kallt under tummvantarna....Tack igen P.

Men för att göra det lite roligare för ögat så avslutar vi med en bild på Diva - Golden whip Tiger's Heart, zambas kullsyster som bor i karlstad.

KRAM

Tacksam ♥

Ja i dag kan jag säga att jag bloggar med lätt hjärta.

För trots att just den här julen känndes väldigt grå ja nästan svart med alla tråkigheter så har allt löst sig på bästa sätt.

I går firade vi våran julafton med barnen här, Felicia hade nya pojkvännen Robert med sig men Robin kom ensam med Blanco - Hanna låg sjuk hemma så hon hade ställt in julen både hos sin familj och här, men vad ska man göra när magen säger ifrån.

Iaf hade vi en jättetrevlig stund med god mat (ingen julmat :)  och utdelning av klappar - jag hoppas alla blev nöjda det blev iaf jag....Robin & Hanna hade slagit på stort och köpt en dammsugare, en lätt och fin bara för mig haha.

Den blir toppen att ha i husvagnen i sommar....tack ungar älskar er ♥

naturligtvis fick även dogsen sina paket, Harry blir helt tokig när det ska öppnas han vill helst öppna alla själv haha. Onkel Blanco hade med så fina klappar till tjejerna.

Nu ska tjejerna och jag iväg på prommis med pirgit och zorro.

Nu laddar vi för jobb och senare i januari har både Hanna och Felicia födelsedagar.

Ha en toppen fortsättning där ute.

KRAM

 

Förväntan

Ja i dag står att läsa på nästan alla facebook inlägg om hur folk har firat sina jular och vad som gick att finna under granen MEN vi firar i dag istället för när barnen är vuxna och har respektive får man ta den dag som passar.

Och om sanningen ska fram så vad spelar det för roll, jag menar det viktiga med julen är väl familjen - jag hoppas det blir bra....det vet man ju först efteråt eller hur.

I morse när vi satt i soffan med kaffet tittade vi på Garfield -gustaf & Ådi på tv.....gissa om zool gillade det haha.

En annan skojig sak som jag hittade på FB - en whippetvän hade skrivit om bjällerklang - så passande just nu....sjung lite vet jag.

Hundá skall i regn (Bjällerklang)

Text: Madde Eriksson

Ute faller regn,
i trädgår´n hunden är,
och gräver djupa hål,
när ljudet honom når,
att koppel lyftas ner,
och framför ägar´n snart,
med honom sen beger,
iväg med väldig fart.

Hundá skall, Hundá skall,
hördes lång lång väg,
Regnet som nu smattrar om,
i butter vinter sång

Följ oss ut, följ oss ut,
Hunden travar på,
i hans spår vårt lerstänk slår,
där sura furor stå.

Vi tittar under luggen,
där regnet runt oss yr,
och inte förr´n till kvällen,
vi regnet vridit ur!

Hundá skall, Hundá skall,
hördes lång lång väg,
Regnet som nu smattrar om,
i butter vinter sång.

Med dt säger jag hej för nu återkommer i morgon om min "julafton"

KRAM

Da'n före doppareda'n

Yes så är det och dom som känner mig riktigt väl vet att i natt håller jag på som värst haha.

Ja så är det...alltid, jag sparar allt till sista minuten.

Så i dag ska det städas

lagas julmat, både till människor och djur

          

Vi ska naturligtvis slå in alla julklappar som vi inte skulle köpa i år !!!!!

och mitt i allt det här stöket så har min näsa bestämt sig för att rinna & nysa 

för att göra allt lite jobbigare så har kroppen plussat på med lite feber oxå....jag säger bara crap....jag vill inte vara förskyld nu..

Jag menar är man ledig 4 månader för att börja jobba igen den 2/1 ska det behöva komma nu då, vilken skitnäsa man har.

Ja så verkar det faktiskt vara - i år måste jag nog tro på julängeln som far omkring över jorden och delar ut mirakel.

Efter allt som har varit så ringde telefonen  i går och döm om min förvånad när det var min bror - min lillebror som trots allt som sagts så älskar jag honom naturligtvis...trots att man strular med familjen ibland så är det nog sannt att blod är tjockare än vatten.

Nåja nu pratade vi och bestämde att vi skulle börja om för innan allt blev så stog vi varandra ganska nära.

Så man ska väl aldrig ge upp hoppet om varken sig själv eller andra har jag förstått 

Till alla där ute - stressa inte ihjäl er i dag.

KRAM

 

Nedräkning

Ja nu har jag börjat min nedräkning - mindre än 2 veckor kvar....närmare bestämt 11 dagar ?

Jo min nedräkning har inget med jul eller nyår att göra utan jag räknar ned till jobb 

Visst har det varit skönt att vara ledig men det ska bli bra att återgå till jobbet och lite normala rutiner...tror jag för ett helt nutt schema stundar och det verkar ju inte helt skoj men det får man väl leva med antar jag.

Roligt att träffa alla människor igen...det är väl mest därför som man jobbar antar jag, det sociala nåja det gör ju inget att man får betalt oxå haha.

Men se upp Unilever soon i'm back haha.

En vän till mig lade nyss ut den här på sin FB sida, måste nog vara den 1:a som påstår att den är klockren, så därför Helene ♥ delar jag med  av den här....sjukt bra.

Med det önskar jag alla en trevlig 4:e advent.

Ooohhh nu har zool norpat tomten igen haha hans liv är i fara....Bye

Ny familjemedlem

Ja så är det. Vi har fått hem en svart whippet som vi kallar znoddas - världens snällaste och framförallt lugnaste, tjejerna nosade över honom varsin gång sen var det bra....znoddas har hittat sin sovplats mellan biabädden och tv'n.

Znoddas är kullbror med Anette & Anders nya hund, det bästa med znoddas är att man behöver inte rasta honom....znoddas är av trä 

Kolla här han är jättefin,tänkte köpa honom och ge bort i julklapp men det gick bara inte så nu har jag 5 whippar haha.↓↓

Så som många andra har även vi fått upp herr gran,och även i år har vi en som aldrig har sett ett träd med kulor i. Bredvid granen har vi två halmbockar och dom lever farligt MEN dom överlevde zamba förra året så vi får leva på hoppet, här ser ni zool i granen.↓↓

Det mina vänner var vad bloggen hade att bjuda på i dag,fortsatt trevlig lördagkväll.

KRAM

Jag blir så ledsen

Jag vet inte vad jag ska säga längre, hur 17 kan man sitta och kasta skit om en familjemedlem på FB, det övergår min fattningsförmåga. Jag menar man kan tycka vad man vill men FB skärp dig...nåja efter all skit så känner jag mig som gubben på bilden. Har du inget snällt att säga så lämna mig ifred tack.

Ta det här med julen, MÅSTE man fira jul bara för att det står i almanackan eller  bara för att det alltid har varit så...men jag (ursäkta språket) skiter i det jag måste få leva mitt liv med min familj som vi vill inte för att man ska eller för att någon annan inte gillar det......

Sådärja nu har jag lättat mitt svarta hjärta lite nu tar vi lite skojigare,hundigare saker.

I dag kom whippetbladet, ännu snyggare än vanligt.

Vi hade en snygg annons med som jeannette hade fixat....TACK. Det var ett reportage eller små intervjuer med olika whippetägare om BPH och både våran zorba (Magic colour lady jazzo) och hennes son zingo (Golden whip Move like a tiger) var med . skojigt värre.

En whippetracekompis till oss la ut ett litet collage på racehundar, det kan se lite otäckt ut för ett ovant öga men det sker sällan något otäckt - jag tycker dom är ganska charmiga, kolla får ni se.

Något som inte jyckarna tycker om är när matte är sjuk,men idag traskade jag runt "kohagen" med tjejerna så dom kunde springa av sig,det uppskattades......av dom haha

 

Till alla goda där ute - ha det gott ♥

 

Borta

Ok vi snackar om våra whippar som spårar och jagar och jodå det gör mina med MEN i dag när vi var på skogsprommenad med lösa hundar försvan min pappis. Han satte näsan i backen och drog som en avlöning in i skogen,helt blokerad i skallen och hörde absolut ingenting.

Med en klump i magen såg jag hans yviga svans försvinna i snåren....att springa efter hade varit helt lönlöst,vet ni hur fort en liten papillon kan röra sig i skogen.

Nu var vi så långt på skogsvägen att det var dax att vända, vi gjorde så och gick i snigelfart tillbaka mot bilen (vi hade varit ute ca 1 timme) det är helt makalöst hur många tankar som far genom skallen bär ens lilla hund är borta - med ett mantra i skallen att han skulle komma snart närmade vi oss bilen.

Och då som ett under såg vi en liten grön-vit (han hade reflexväst) studsa i snåren och där kom han mitt  lilla trassel, han var "bara" borta 30 minuter men jag kan säga att det var väldigt långa minutrar.

Kanske ska tillägga att naturligtvis var det tjejerna som hörde honom först :)

Nåja nu är vi hemma i värmen igen och hoppas att vi slipper fler äventyr av det här slaget.

Ett ljus för dig ♥

Ja i dag tänder jag ett ljus speciellt för dig morfar - i dag är det 30 år sedan han lämnade oss, världens bästa morfar. Jag kan fortfarande minnas den sanna glädjen när han 1:a ggn träffade den nya Ljungholm, min Robin ♥ ännu efter så lång tid saknar jag dig morfar.

I dag var jag på Lydnadstävlingar - Elitklass. Jag gjorde debut som skrivare åt domaren....föralldel inte spec. svårt men mycket skulle få plats på liten plats och fort skulle det gå - det kommer dröja innan jag gnäller på ringsekr. handstilar haha.

Men det var riktigt intr. att se ekipagen, och hur lätt det är att använda dubbelkommando omedvetet.

Sen var det bara att halka hem och halt var det, på vissa ställen var det bara att  hålla anda,styra och hoppas på att det skulle gå bra....och det gjorde det ju,jag kom ju hem.

Det var lite om i dag...Natti Natti

Lucia

Ja nu är Lucia 2013 snart slut, jag kan inte påstå att jag märkt så mycket utav det faktiskt - men då kanske ni säger tv då jodå det skulle ha varit nice men här i huset har tv sändningarna varit lite knasiga så ingen sia där heller.

Men jag hade 6 fina tärnor här hemma ↓↓

           

          

          

Visst är dom väl fina mina älsklingar, jag kan tillägga att alla var väl inte så medgörliga :) framför allt dom manliga två...men söta är dom.

För att få lite lucia stämning när jag satt vid datorn förrut kollade jag lite i YOU TUBE och hittade en jättevacker version med Thomas di leva - lyssna och njut.   LUCIASÅNGEN

Alltså fortfarande lyser julkännslan med sin frånvaro, på måndag ska jag väl iaf inhandla lite klappar till barnen. Jag åker med Pirgit & wilma till Eskilstunafå se vad man kan hitta.

Så med kronan lätt på sned säger jag godnatt denna luciakväll.

                     

Årets final

Hipp hipp hurra för i dag är det min dag - ja så kan man väl få säga...dom flaggar ju ändå för mig i dag  eller visserligen för herr Nobel MEN det är min namnsdag och efter våran braiga söndag så är flaggan för mig haha.

Ja i söndags var vi till stora stockholm, vi hade sällskap med jeannette (kennel magic colour) och hennes chanel. vi hade med oss zorba och zamba.

Dagen började tidigt och på väg till järna lämnade vi av sessan & zool hemma hos Pirgit & Håkan.Vi mötte upp jeannette i järna och packade in oss i deras stora bil - sen bar det i väg :)

När vi kom fram var det fullt på varenda parkering så vi fick ställa oss lååångt bort...men jeannette hade en vagn som vi kunde lasta allt på så den fick jocke dra :)

Nåja in kom vi och fick en bra plats vid ringen - men vi kom i sista sekunden för jeannette skulle in nästan på en gång, domaren var gammal men han dömde fort...jag blev lite orolig då folk runt ringen sa att han var givmild med dom blåa lapparna.

Chanel intog ringen och blev 2:a med ck ...jippi - sen var det zambas tur hon intog ringen och blev 2:a med ck....dubbeljippi - och som siste hund intog zorba ringen och blev 1:a med ck....tjoho vilka hundar vi har MEN det betydde ve och fasa :) att jag var tvungen att inta ringen oxå men det gick bra även om vi inte gick vidare i BT - Men herregud chanel & zamba på 2:a placering exc.+ck och gullezorba 1:a exc.+ck vi är så nöjda över dagen.Här är mannen som dömde dagen till ära ↓↓

Sen blev det lite shopping med poängtering på lite, jag inhandlade lite hundben,hundkex och nya avelsboken (signerad av författaren t.om) men det räckte för nu :)

Efter lite smörrebröd (så gott) hemma hos jeannette & peter bar det av mot stjärnhov för upphämtning av zool & sessan som hade tillbringat dagen med

Det hade gått så bra,tänk att dom är som ungar det går bättre när mamma inte är där :) sessan var lite sur när vi kom men hon visar sig alltid lite förtörnad över att vi lämnar henne haha. Men Pirgit är så bra med dom så jag var helt lugn.

Nästa anhalt var katrineholm där vi plockade upp Harry, han hade tillbringat natten och dagen hos

Det gick strålande det med naturligtvis, Harry och Blanco är kompisar men dom är som små ostyriga pojkar det den ena har ska den andra ha och vice versa haha.

När Måndagen nalkades så var Fransson's hundar helt slut,det blev sovmorgon till 9,30 t.om sessan sov - maten var inte lika viktig som den brukar.

Vitt har det blivit ute oxå fyyyy...den ända som likar det i våran familj är zool - hon kan komma och kissgnälla bara för att få gå ut och rusa i snön...tokfian min ♥

Nu laddar vi för jul....försöker åtminstånde...det är första gången på 30 år som jag lika gärna kunde hoppa över den 24/12 inte ens klapparna är inhandlade...SUCK.

jag avslutar med lite kloka ord som berör våra fyrbenta vänner.

See u soon.

 

Sven

Ja i dag har vi haft besök av sven - han hade snö med sig som han kastade hit & dit när han sprang förbi i all hast haha.

Jag gillar ju som bekant inte vinten men jag står ut, försöker tänka på våren istället.

Någon som inte gillade sven och snön är fryslorten (jättebra ord som jag lånat av Renee' Ericsson) zorba. När hon skulle ut och ta en snabbpink i morse blev det nada hon intog denna pose istället ↓↓

Annat var det med zoolstollen hon tyckte det var skitkul,for som en helvild kanonkula i snön med nosen i backen som värsta snöplogen haha.

Nu laddar vi för söndag, då är det dax för stora stockholm pirrigt värre och då ska jag ändå inte ställa.....stackars jocke :)

Lite shopping blir det oxå ska försöka hitta nya avelsboken + lite annnat smått och gott.

Sessan och zool ska tillbringa dagen i stjärnhov hos Pirgit och zorro - skojigt värre kommer småglina att ha iaf ♥ Harry skjutsar vi i morgon kväll hem till Robin...Harrys idol :)

Jag rapporterar från utställningen på måndag.

Nu lite annat....skit - den 2 Januari är friheten slut för den här gången, då börjar alvaret, jag börjar jobba.......cashen ska flöda in igen haha.

En annan sak som jag undrar över, inget nytt på jorden för all del men ändå - jag är säkert inte den enda som funderar på det här.

Alltså man är mor - till en son/dotter spelar väl ingen roll vilket säger ni jo eller nej så länge barnen är små och ända till dom får förhållande och skaffar barn DÅ märker man skillnaden som mor.

Om man är mor till en son så är man aldrig lika viktig som flickvännens/fruns mamma....det är alltid den familjen som går först....som barnen oftast är hos....varför?????? duger inte vi längre, ska vi bara kastas bort bara för att den kvinnliga parten ser sonens mor som ett hot....vilket sk.....snack men  det som kanske inte flickvännerna/fruarna förstår i sin enfaldhet är att vi älskar våra söner, vi blir ledsna när det dyker upp sånt dravvel - tänk om inte du som tjej fick åka till din mamma bara för att han inte vill det eller börjar hota om ditt och datt skulle du må bra då.

Nej tänk till lite, var lite förståndiga,tänk lite längre än näsan räcker - när man blir två innebär det två familjer oxå, det kan man inte frångå - vi behöver våra söner lika mycket som en mor behöver sin dotter.

That's the true you know that.

Lite funderingar så här en Fredagskväll i December

KRAM

Gulliga hundar & jävliga människor

Japp så har veckan varit i stora drag MEN vi börjar med det lite roliga....hundarna.

I dag har jag gjort något som jag retar andra för ( dumma mig) jag gick vilse i skogen eller jag visste åt vilket håll jag skulle gå åt men fasiken vad det kan vara klurigt att komma rätt ibland haha.

Grejen var att hundarna och jag skulle ta en tur i öjaskogen, jag har ju gått den vägen/stigen flera gånger bara att nu skulle jag gå den från fel håll så att säga,,,,,,det skulle jag inte ha gjort, jag kom helt fel - gissa om hundarna tyckte jag var jobbig, nåja vi kom ut på kännt ställe till slut iaf jag hade hållit för mycket åt höger men what ever vi kom ju hem iaf haha dock blev prommenaden lite längre och terängen lite mer kuperad.

I lördax var vi på möte med södertäljesektionen i whippetrace, vi avhandlade bl.a tävlingsdagar o.d.

Jag fick tjejernas nya mössor som kjells mamma har stickat....jättefina blev dom. Christina hade oxå knåpat ihop fina kylskåpsmagneter med vinthundar.Tack Tinna.

Igår tog vi en liten tur i kohagarna med hundarna, ett superbra ställe för dom att springa på, men det var ingen nice tur för det blåste f-n så att säga.

  

Som dom flesta säkert vet nu så är jag mellan 2 jobb,och då måste man söka jobb naturligtvis - i hela sverige, får du ett jobb i Boden så sayonara då ska du flytta....spelar ingen roll att du har hus och familj där du bor det skiter dom i....nåja jag söker jobb i stockholm dit kan man iaf pendla till tänker jag men det var inte grejen just nu.

Det hela handlar om arbetsförmedlingen i Flen, vilket sabla bauta rasistiskt ställe, jag kan inte beskriva det snällare - jag knatade upp dit en em. då jag hade fått ett mindre trevligt brev från dom, med mig hade jag alla dom dokument som jag ansåg mig behöva...vilket fiasko, nåja jag går dit tar en nummerlapp och väntar.....som enda svensk i salen kännde jag mig lite utanför.

Direkt när jag kommer fram till arbetsförmedlaren har han en otrevlig ton varför jag ber att få prata med en kvinna istället då säger han (mina dokument skiter han i) "Du ska inte tro att du kan komma här och tro att du är något" jag ber igen att få prata med någon annan då säger han ung. samma sak igen men då blev jag så jävla arg så då vände jag mig bara om och gick därifrån - efter ett samtal med min A-kassa dagen efter så har dom ingen rätt i att skicka dylika brev som dom hade gjort.....iaf blev det slutet mellan mig och flens arbetsförmedling, jag åker hellre en bit extra och får träffa normala människor.....kanske han inte tålde att dom hade gjort fel inte vet jag men jag trodde inte man fick ha rasistiska åsikter i det jobbet som han har. Så ett tips om du vill bli behandlad med respekt gå INTE till arb.förmedlingen i Flen om du hamnar mellan 2 jobb.

Med det mina vänner säger jag godnatt ♥

Årslistan

Ja i år får man väl vara lite extra glad när man läser listan över whippetrace bästa tikar 2013.

Våran zorba hamnade på 5:e plats - det tycker vi är superkul...Hurra för zorbatösen.

Sessan hamnade nere på 47:e plats men med tanke på att hon varit mammaledig så är vi nöjda....nästa år satsar husse på att ha 3 !!! med bland dom 10 bästa 

vi får väl se hur det blir med det, vad vi iaf satsar hårt på är att ha 2 licenshundar med och förhoppningsvis 2 iaf 1 licenshund till ur juvelkullen.

Tillsammans med christians Gauss och Lindas Bayley satte vi kennel magic colour på 10:e plats bland uppfödare, det känns oxå ganska skoj.

I går var vi på träning med zool och zamba i stjärnhov - burr vad kallt det var. Jag har ju gått kurs med båda tjejerna i höst och nu var husse med....fyy vilket störningsmoment haha men det gick bra till slut, skam den som ger sig.

Idag var hundarna och jag på tur - alla fick rusa av sig riktigt ordentligt och precis som jag hade kopplat den sista så kom det ett jäkla rådjur, så med ett ryck (för hundarna såg den först) låg jag där och sprattlade med ett gäng tjutande whippar omkring mig, det var bara att hålla i kopplen så hårt man bara kunde....nåja slutet gott ingen whipp på rymmen nu heller....och jag tror ingen såg mig haha.

Det vaer allt för nu...hej svejs.

 

Jul - varför det

Ja så går mina tankar just nu - största och egentliga enda anledningen är väl att man ska vara med dom som man älskar och håller av mest.

Ja för det där med stresshandla och fara hit & dit är inget för mig - nej lugn och ro + en god middag med nära & kära....det är min melodi.

Jag tror iaf att det har löst sig med min älskade son, just nu är det som betyder ngt.

Jag hoppas att vi får fira en lugn och fridfull jul med närmaste familjen. ↓↓

Jocke & gänget

Och naturligtvis dessa två små änglar som bor i mitt hjärta.

           

Robin                                          Felicia

Vilka raringar eller hur.

I dag fick jag lite bilder på zool's kullsyster Hedvig, hon har växt till sig och blivit en riktigt vacker tjej.

Från avigsidan av vårat avlånga land kom ett roligt mejl - zool's kullbror tjalle "GW H-D's Heart of gold" var på utställning och slutade som BIM av 12 whippar....Bravo Tjalle.Rigmor och Bosse vi är så stolta över er.

jag säger hej för nu i morgon ska vi till Pirgit och zorro för lite hundträning.

 

 

Full rulle hela veckan

Ja det har det verkligen varit och till min fasa upptäckte jag att det är  nästa söndag, bråttom bråttom....

Iaf ...i tisdax var jag och hundarna till Pirgit och zorrro på dan,vi gick en skön långprommenad med hundarna och bjöds på en härlig lunch efteråt,man blir riktigt bortskämd när man kommer dit.

På kvällen var jag till flens brukshundsklubb på ett föredrag om tjänstehundar.

Det var väldigt intr.. om det inte vore för att whippeten har så kort päls så hade den varit perfekt tror jag iaf om man ska tro på vad dom pratade om....och det ska man väl. iaf är det kul när kunniga människor berättar lite om sin sida av hunderiet.

I dag var vi på gemensam prommenad uppe i öja skogen, det var Marie Brännman på bruks som drog i gång det, en superide jag tror vi var ca 30 st med hundar av dom olika slag. Det skojiga var att vi med våra whippar och Petra med sina nakenhundar representerade största gruppen, och det med två hundraser som folk har fel uppfattningar om för det mesta....en av kommentarerna som jag har fått (inte i dag) klarar din hund av att gå i skogen....jag dånar dom skulle se zamba när hon plöjer fram haha, nåja skoj var det och fler gånger blir det nog. Efteråt fikade vi och babblade massa hund alltid lika skoj med likasinnade.

När vi kom hem hamnade vi i soffan hela högen, hundarna var trötta efter en dag med nya möten spec. lilla zool.

Nu säger vi adjö för i dag, lite nya bilder blir det i slideshowen...god fortsättning på helgen.

Under den här högen hittar man zorba om man kikar in.

Familjelördag

Ja i går hade vi en riktigt trevlig lördag halva juvelkullen och 5 ur tigerkullen + 4 till (mödrarna,familjemedlemmar) så summan av kardemumman blev 13 whippar, 1 papillon och 15 människor....jättekul.

Och ännu bättre vädergudarna var med oss, varken regn eller blåst och fru sol kikade fram.

Vi hade lånat flens brukshundsklubb - stugan och agilitybanan (utan hinder) den är inhägnad vilket kan kännas lite säkrare ibland 

Vi startade med en skön prommenad, även om vi fick lägga om planerna lite snabbt pga jakt med drivande hund, men det löste vi för trevliga prommenadstråk finns det gott om i öjaskogen.

Sen delade vi upp juvelerna & tigrarna ( låter som 2 speedwayklubbar ) så fick dom rusa av sig och busa lite - det uppskattades av både hundar och människor...vi hade nämligen publik bestående av bruksfolk...vi fick höra sen att dom tyckte hundarna var helt bedårande och så vackra när dom sprang....inte illa att kunna imponera på bruksfolk haha.

Efter några timmar i höstsolen sög det i människotarmarna och våra vovvar behövde en liten paus så vi gick in i stugan där det dukats med färska frallor med massor av pålägg och kaffe,te och juice och till allas lycka fanns det glass att få efteråt .

Jag hade kameran med mig men den ville inte som mig i går så bilderna blev ganska koko men lite blev det iaf.

dom som kom och hälsade på igår var.

TIGRARNA             Mor: MC Lady jazzo "zorba"

GW I'm a tiger " zixten" med pernilla,essie & klara

GW Black eyed tiger "zamba" med jocke & malin

GW Black tiger "Leo" med eva

GW Tiger Lily "cajsa" med Gun-britt

GW Move like a tiger "zingo" med Rigmor & bosse

JUVELERNA          Mor: MC pure gold "sessan"

GW H-D's Twinkle diamond "zool" malin & jocke

GW H-D's Black opal"zorro" med pirgit & wilma

GW H-D's Sunny topaz "stefan" med Ann-britt & krister

 GW H-D's Heart of gold " tjalle" med Rigmor & Bosse

 GW H-D's Mystery jade "Milla" med lillmatte & moster

 + millas kompis leia och Harry.

Vi saknade Anette m. Billie & zecar + alla andra som inte kunde komma ♥

Och så lite  

Tänk att man kastar ut metervis med metlina,man skickar massor med brev "mejl" och även fast man vet att datorn är uppkopplad med ngn vid tangentbordet så är det....................TYST.....så tyst....så tyst....så tyst....så tyst

Så jag avslutar med den här i dag och hoppas att det blir så.

 

 

 

Lyssnarkväll

Ja igår kväll var jag och zorros matte pirgit iväg till Nyköping för att insupa lite visdoms ord om hundutställningar av Åke Cronander.

Det blev en hellyckad kväll och även om man vet mycket så är det skoj att ha chansen att fråga sådana saker som man gärna inte gör på en utställning.

Personligen tycker jag Åke är en trevlig domare och ställer gärna ut för honom om chans finnes och ja han ska dömma whippar i strängnäs i mars - men inte kommer jag att vara där inte - nehej för jag är på canarieöarna.

Jaja jag vet det kommer fler chanser men jag VILL ju...ingen kan väl klandra mig för det va.

Kanske kan flörta med ngn som vill ställa 3 damer i 3 olika klasser haha.

Som sagt det var livat i går för annars tror jag att det här mörka har gett mig riktig ångest i år, för även om jag inte gillar snö så blir det iaf lite ljusare.....och hundarna drar inte in så mkt skit.....SUCK.

Jag får väl säga som alla andra....o morgon är det fredag tjojo - det roliga som händer i helgen är att vi har en träff med många av våra "barn" och deras människor...återkommer på söndagt med bilder och ord.

Jag avslutar med några kloka ord.

Hur kan du tro.....

Lyssnade just på ett intr. ämne på tv - mobbing - jag undrar hur kan du tro, du som är så "stor" hur kan du tro att du har rätt att förstöra en annan människas liv.

Du/ni som mobbar har alltid ett så bra svar när ni konfronteras - nej men det var ju bara på skoj - ja kanske för dig men inte för den som drabbas....eller hur.

Men jag vet att du som mobbas,retas & kommer med gliringar innerst inne är en ganska ensam och sorglig figur,ofta när du hamnar i en diskussion där du har fel eller inte vet så blir du dum istället.....så omoget.

Det som mobbaren inte tänker på är hur den andra parten mår - inte så sällan kan man läsa om att någon inte orkar mer och tar sitt liv - bullemi & anorexia är en annan ganska vanlig orsak MEN det syns inte utåt, jodå det syns men då tror omgivningen att personen har bantat eller när det gäller bullemi att dom bara har fettat till sig och sällar sig till mobbarna genom att ha sig rätten att påpeka det.....ett förslag om det inte är livshotande skit i vilken kroppsform andra har det är inte din ensak eller hur.

Vi pratar om barn och ungdomar som mobbar men du behöver bara se dig omkring i din närmaste omgivning så hittar du både mobbare och den som blir mobbad....TÄNK PÅ DET.

Det var lite vad som jag kom att tänka på efter ett tv program - nu inte sagt att alla är antingen den ena eller andra - det finns väldigt väldigt många superhärliga människor därute oxå, så om du inte känner igen dig i någon situation så vet du att just DU är superhärlig 

Ha en bra dag där ute ♥

Glädje & sorg

Att dagarna här i livet är som en berg & dalbana är väl ingen nyhet men ibland känns det som den där hisdnade utförsbacken aldrig vill ta slut och jämnas ut 

I dag ska det ju vara en dag i glädjens tecken, vi eller rättare sagt barnen firar ju sin farDom var här på fika men det vore  synd att säga att stämningen var på topp - men det kanske bara var något som jag inbillade mig....det som var toppen var iaf att barnen kom hit....älskar ju dom ♥

Ni som läser min blogg har nog märkt att jag gillar ordspråk och dikter  den här dikten hittade jag och skrev ner när sonen fyllde år sist MEN jag tycker den passar så fint från en förälder till sitt barn ↓↓

Bara du minns

Bara du minns när du blir vuxen
Att jag kallade dig min lille skrutt
Bara du minns
Att jag och du kramades hårt hårt och innerligt
Bara du aldrig glömmer
Hur jag läste för dig varje kväll
Att den som vann springtävlingen från badrummet
fick välja bok
Och du lät mig vinna
För du tyckte synd om mig som sprang så sakta
Bara du för alltid minns hur det var
När du var fyra år
Och ville gifta dig med mamma
För du var så kär i mig
Höll min hand på väg till dagis
Och lät mig pussa bort det onda när du slagit dig nånstans
Bara du alltid minns att du fick komma
Till vår sängs trygga bo
När mardrömmar väckt och skrämt dig
Bara du fortfarande då kan minnas kärleken och värmen
Och kan ge den till andra
Kanske du kan förlåta
Att jag inte alltid är lugn och pedagogisk
utan skriker ibland
Är tvär och sur och glömmer
att du är liten liten och värd att ta på stort stort allvar.
Såja nu har jag fått grina av mig lite - i torsdax var jag till bästa väninnan jeannette för lite valptitt och trevligt umgänge över en bit mat.
Valparna var ju bara så ljuvliga....och knubbiga, dom är bara 4 st som delar på mor Bijou's kraftiga mjölk.....dom var så söta nu när dom ville ut och utforska utanför valplådan - det går så fort,↓
söta eller hur ♥
Helgen som har varit får man väl säga har gått lite i magens tecken på lördagen bakade jag ett lass bullar - vilket jag inte gör så ofta - och på kvällen blev det risotto m. karljohan svamp och till det ett glas rött....det var smaskigt.↓
         
söndagen var fika fika fika jag var och grattade min mor på fm. hon fyllde hela 72 år.
på em. kom ju barnen så nu mår magkatarren inte så speciellt bra men what ever.
Jag avslutar denna något trista blogg med ännu ett ordspråk - trevlig kväll mina vänner