Blogg

HIPP HIPP HURRA FÖR VÅRAN SESSAN SOM BLIR 11 ÅR I DAG ♥

 

 

 

Hej alla mäniskor och hundar ute i vårt avlånga sommarland,

I dag har vi en speciell dag hemma hos oss min gamla tant, min mest älskade ögonsten fyller 11 år .

Sessan eller Magic colour pure gold är min första whippet och vi har haft en helt fantastisk tid tillsammans och jag hoppas att det blir några år till med henne vid min sida.

Den här tjejen ger mig så mycket kärlek, en slags kärlek som jag med handen på hjärtat kan säga att ingen annan  kan ge mig.

Det sticker till i mig när hon inte längre alltid vill/orkar följa med på längre prommenader men  lika lycklig blir jag när hon springer i trädgården efter sin högst älskade freesbe.

Med sessan började vi ett liv med både LC och whippetrace, Husse gjorde debut i utställningsringen och på den vägen har vi träffat så många nya vänner, det är verkligen guld.

Vi är djupt tacksamma mot Jeannette och Peter att vi fick köpa den här tjejen hon lever upp till sitt namn pure Gold, hon fock naturligtvis oxå bidra till vårat kennelnamn eftersom hon var först.

Som alla whippetägare vet så är våran ras lite exentrisk och jag kan lova att med åldern skaffar dom sig en härskarroll utan dess like, Sessans ord är lag här hemma i skebokvarn.

Så nu när vi har 2 gamlingar har vi bestämt att ta ett sabbatsår från allt vad tävlingar heter och bara vara tillsammans med hela klanen, Sessan 11 och Harry 13 ska inte behöva sitta i bilen hela dagen bara för att vi ska ut på LC fälten någonstans i sverige.

         

         

         

MAGIC COLOUR PURE GOLD

20080611

Sessan kommer fira sin födelsedag med pannkakstårta, något som uppskattas av hela familjen.

 

Ha en bra dag

Ett nytt år - ett nytt liv

nya tag

Hej alla vänner så här på 20 dag knut, länge sedan jag var inne på sidan men det betyder inte att livet stått stilla här hemma nej långt ifrån.

MEN det är precis som om datorn har haft ett magnetfält av något otäckt omkring sig för jag har bara inte haft lust till den överhuvudtaget.

Men nu får man väl försöka se ljuset i tunneln och ta nya tag.

Jag har börjat ny tjänst på samma arbetsplats men med normala arbetstider så jag sover på nätterna och är ledig på helgerna och det är såååå nice.

Så lite sammanfattat vad som hände sista delen av året.

Whippetklubbens utställning i vingåker där Zidney visades av Pirgit då vi var på bröllop och det gick ju vägen för dom kom hem med väldigt mkt priser.

    Valp 4-6 mån tikar (3)
1. HP Golden Whip Silver Love [BIS-valp 4-6 mån]
2. HP Jasmin
3. HP Tingeling

     Köpings kennelklubb 

Zidney  1:a och BIM

      Vilsta

Zidney 1:a BIR  BIG och BIS 3

Den 2:a december var vi på kennelträff hos våra uppfödare Jeannette och Peter. Det var så många hundar, hussar och mattar att vi träffades på södertäljes kennelklubb.

Vi gick en härlig prommenad sen blev det fika, lite frågesport om kennel Magic colour och en massa hundsnack.

MC :s valpfamilj har växt sig riktigt stor.

 

Helgen efter var Zamba och jag till stora sthlm, jättetrevligt att träffa jeannette men resultaten kan vi glömma och den där domaren kan vi oxå glömma för trots hyfsad kritik iaf zambas så kastade han blått,gult och t.om grönt till hundar som hör till den bättre skalan. Man kände sig lite som gubben ↓

Som sagt tiden rusar och nu var det dax för jul mitt i allting oxå men granen och stjärnorna kom på plats och lördag innan jul dö våra speciella julgäster upp, signe och svea.

   

Vi fick en FIN julklapp av tjejernas människor, goaste Camilla och Ulf - en ljuslyckta med flammande låga som man laddar med USB men det bästa är ju att man kan spella musik genom den eller som jag gör när jag ligger på sofflocket.... lyssnar på ljudbok. Vi blev så glada och den väckte avund hos våra julgäster kan jag säga.

           -------------------------------------------------------------

Nu tryter orken men jag ska försöka vara lite flitigare vid datorn och med kameran nu på nya året.

 

Tills vi hörs, ha det bäst därute