Blogg

MERRY X - MAS

Hoppas alla hade en trevlig julafton i går med både människor och hundar.

Hemma hos oss är vi lite bakvända...vilket man får vara ibland när man som vi har vuxna barn och små barnbarn.

I går var vi bara jocke & jag med vuxna sonen som nyss ändrat sitt livsmönster + alla våra älskade hundar förståss, vi körde italiensk middag, kalle anka och lite spel - och det är när man spelar familjespel som man visar sitt rätta jag haha.

I dag kommer iaf resten av familjen mao Felicia och hennes lilla familj då ska vi äta lite julmat och dela ut julklappar, det är lite x-tra skoj nu när man har ett litet barn med i familjen.

Några som snabbt tagit på sig vaktarrollen för lilla Maja är våra hundar som när man är inne är helt lugna med henne men är man ute och prommenerar med hundar och barnvagn ska man inte kolla ner på Maja för då kommer livgardet fram.

Inte för att dom är agressiva mot folk nejdå men dom talar om med hela kroppspråket att " lom inte för nära våran skyddsling"

Helgen 16-17/12 var det årets stora stockholm utställning, vi var där på lördagen och stog i rasmontern, med mig hade jag Pirgit,Wilma,Zool och Chagall från min kennel (Pirgit & Wilma hör dit  :)  ) som sällskap hade vi Minus Johansson som hade sina tjejer Thea & Alecto....här ett kort som vi lånat från Minus, jag och zool var på shoppingrunda just då.

Iaf hade vi en jättetrevlig dag med många nya möten och det bästa var att jag fick träffa bästaste Jeannette...det var ett tag sedan.

Dagen avslutade zool och jag genom att tåga till Gnesta - zoolan som älskar att titta på folk gillar att åka tåg. här mellan tågbyten i södertälje.

Kan säga att väskan är blan det bästa jag köpt.

               --------------------------------

Vi avslutar med bilder från när zool/zamba försökte sänka våran jul med att mörda Tomten

Med det säger vi på kennel GOLDEN WHIP

GOD JUL

&

GOD FORTSÄTTNING

 

 

vintervila

Ja nu är det vintervila för tjejerna, jag ska boka tid hos en massör/akupunktör  ( heter det så) för tjejerna så att dom blir uppmjukade till vilan.

Vi kan väl inte ståta med något speciellt bra tävlingsår trots att det startade bra för zool med ett cert, men nu har vi gnuggat våra grå celler och jämfört 2016 med 2017 och insett att det inte var ngn vidare bra ide att exprementera med mat och träning så nästa år kör vi en repris på 2016....hoppas vi - iaf för zool, zamba ska lgga hemma med ett gäng bebisar får vi hoppas....... hon ska ju ha date med den här snyggingen.

Men helt utan framgångar har det inte varit - våra ungar har varit så duktiga.

Zambas 2 söner GW Dream on Boston - Chagall & GW Dream on London - Zam gjorde varsitt super KM.

Chagall blev klubbmästare i svealan ( 1 Golden Whip Dream On Boston, whippet, 188p, BIF-1, klubbmästare ) och Zam vann whipparnas gröngölings lopp i Bråviken  (1. Golden Whip Dream On London, 147 p)

Chagall

Så fina pojkar båda 2, det ska bli spånnande att följa dom.

Äntligen fick då Zorro - GW H-D's black opal sitt sista LC cert och kan nu lägga till SE LCCH på sin meritlista.

Sist men absolut inte minst så har vi en tjej från årets skörd, GW Silence pink puma - Signe.

Hon var med matte Camilla och husse Ulf på inoff. utställning i Lund

   3. Golden Whip Silence Pink Puma Ägare: Camilla Persson

            Och så några på signes kullsyster Ipa

GW Silence Gold puma

Avslutningsvis i dag när det gäller tävlingar så kan jag väl iaf nämna att det varit KM i Norrköping oxå  :(

Dom kan vara glada att inte jag var där för enligt mig så ska KM vara en rolig grej och alla hundar ska få pris - i det här fallet en liten billig medalj + en godispåse Men inte min sessan för hon sprang inte finalen eftersom husse tyckte det räckte med 2 lopp för gammeltanten då diskade dom henne....på ett j-a KM inte ens lite hundgodis kunde hon få.

Fy f-n säger jag bara så satans småsinnt. Min lilla sessan - MC Pure gold sprang minsann på 9,50 när hon var ung men det tycker jag inte ska ha ngn roll ALLA hundar är lika värda. kolla här sessans 1:a sm = 4:a i c finalen med tiden

Magic Colour Pure Gold 9.54 

Det är några år sedan men min sessan är fortfarande guld för mig, och så hoppas jag alla känner för sina vänner oavsett resultat på tävlingar.

SEE U SOON

GOODNIGHT

 

TEARS IN HEAVEN   ♥

När jag sätter mig här och skriver i bloggen i dag har jag sorg i hjärtat, tårarna rinner nerför kinderna.

En mycket för mig viktig individ har fått lämna oss alldeles för tidigt - lilla älskade Sille har gått över regnbågsbron.

Efter en olycka var Jeannette och Peter tvugna att ta det värsta beslut en hundägare ibland måste göra i det här fallet att låta deras lilla flicka få gå över till andra sidan....där möts hon av sin mor Carla, lilla Tess och en massa andra som hon kan leka med.

Sille var bara 1 år när jag stiftade bekantskap med henne första ggn, hon kom att bli stammor till min kennel - vi har Silles dotter och brorsdotter här hemma och även hennes barnbarn, hon har nedärvt ett helt fantastiskt psyke och det bästa är att hennes pussar lever kvar i min Zorba.

När jag träffade Sille första ggn sprang hon som en toka med en stor pinne i munnen hon stal våra hjärtan direkt - det kommer inte att finnas ngn mer Sille hon var ones in the lifetime...vi kommer aldrig att glömma dig älskade hund ♥

R.I.P

vackra

 Magic colour scented sillhouette

SILLE

Älskad aldrig glömd

Vi sänder våra varmaste kramar och tankar till jeannette och Peter.

HEJ IGEN  :)

Hejsan nu var det väldigt länge sen jag var aktiv på hemsidan MEN jag ska försöka ändra på det.

Mycket har hänt - bebisarna har flyttat och dom har fått dom bästa människorna och riktiga busar är dom, det är så roligt för lika mycket som dom är sin far till utseendet så har dom sin mors sätt.....glad sprallig,pussig och med massor av spring i benen.

Jag håller på att sammansätta lite bilder på dom som kommer snaaart  :)

I sommar har det blivit många mil med vovvarna och av olika anledningar har vi åkt antingen jocke eller jag men med bästa kompisarna zamba och zool i bagaget går allt och alltid träffar man trevliga människor att prata med.

Nu senast var vi på wr sm i kalmar och det var nästan odelat trevligt, ja jag skriver så för även om Kalmarsektionen hade gjort ett hästjobb med allt runt omkring spec. måste jag berömma dom för banketten med uppträdandet bara så bra...det ska ni ha stor eloge för.

Men nu till det lite tråkiga för dom som man tror sig känna kan bete sig som snorungar bara för att man inte kan ställa upp på allt, det gör mig fly förbannad.

En annan sak är ( och det är inte bara den här tävlingen) är att vissa tycker inte våra hundar är tillräckligt snabba NEJ dom är inga spetiga racehundar MEN om inte mina hundar kommer sist då kanske deras gör det för någon kommer ALLTID sist och faktiskt kan jag iaf skryta med att jag har en champion och vi ser faktiskt bara wr som träning för våra LC hundar.....sug på den ni.

En annan sak som stör mig lite ( nu blir jag väl påhoppad ) är att när man skänker priser så tycker jag att man ska tänka på hunden i första hand, vet ni hur besviken min ena lilla tjej var när hon inte fick ngt gott på prispallen det var nästan som om jag ville gråta - jag tycker att om man ska ståta med sin kennel/företag så kan man kosta på minst 150:- / hund för det är ju faktiskt hundarna som jobbar då är dom åtminstånde värda ett ben tycker jag.....stackars min lilla piga ♥

Nu laddar vi batterierna för en tuff tid, det är wr och LC på löpande band och i september bär det av till Danmark det blir kul, på vägen passar vi på att hälsa på trollet signe det ser vi fram emot.

Som sagt bilder kommer.

HA DET BÄST

KRAM

 

UTE

Yes i dag var det dax att få känna riktig luft i dom små valpborrarna.

Husse har fixat ordning altanhagen så först blev det lite innelek med nya leksaker, det är alltid skoj - speciellt ikearåttorna dom slår aldrig fel....völpisarna älskar dom.

sen tog vi tillsammans med mor zorba ut dom i hundhagen och visst var det lite läskigt dom var ju utanför sin comfort zon men det gick bra dom t.om rastade sig innan vi gick in i det trygga köket.

Mina små ♥ är så duktiga och snälla, det är så roligt att se att generna faktiskt ärvs ner eller jag kanske ska säga det är intr. att se hur dom ärvs ner.

T.ex har vi våran lilla mini me dvs Gold puma hon är en kopia av sin storasyster zamba som bor hos oss, mini är lika tuff i valphagen som zamba var och lika larvig när det gäller att klippa klor - ja vad ska man säga för fortsätter det så då blir hon en prima vovve.

På Tisdag kommer "farmor" Lena och kikar ska bli intressant vad hon ser i dem.

Som alla uppfödare har (tror jag) hade jag skaffat ersättning till valparna kom, man kan ju aldrig veta - jag skaffade getmjölk och den finns i våran ica affär ibland men det känns lite osäkert men nu har jag skaffat ett superställe där jag kan hämta (köpa) vid behov...ett riktigt getställe helt suveränt.

Jag köpte en flaska i dag för att alla hundarna skulle få lite gott och alla verkligen älskade den....så glad.

Zorba har kommit i en ny fas i sitt mammaliv, hon är inte så glad i att tutta sina små längre MEN kan man sno ett litet ben så står man ut med dom små pirayorna haha hon är så söt.

Alla våra valpar är sålda och har fått sina nickname.

 - IPA

 - SIGNE

 - MICKI

 - SNÖRET

Vad sägs om det, kalmar har i IPA fått en ölwhippet till.

Men det har ju varit lite annat oxå, jocke var iväg till Hässleholm med zamba,zool och zorro + att zingo och tjalle mötte upp där nere.

Resultat då jodå vi är nöjda.

 - zool & zamba

 - zingo

 - zorro

Vi har haft besök av Django i 2 veckor då hans familj ja den är ju min oxå (bror & brorsdotter) var på Fillipinerna, han är världens gosigaste kille.

Här är 3 generationer - i mitten django till höger mor zamba och till vänster mormor zorba.

 

Nu säger vi godnatt till pip från bebisar som ska sova utan mamma för första ggn.

Bus i valphagen

Ja nu är det full rulle i valphagen men ändå rena semester om man jämför från förra kullen :)

     - Englandskullen

     - Skokullen

Men även om det är skillnad i antal så är dom så härliga och zorba avviker inte från sitt schema, precis som förra ggn födde hon på dygn 58 och precis som förra ggn tycker hon att när det kommer tänder då vill man inte tutta för länge.

Zorba är världens goaste mamma men när det gäller fostran så morrar hon gärna till åt sina telingar.

Vi har haft ett litet schå med nannyn - storasyster zamba för precis som bebisarna föddes så skenvalpar naturligtvis zamba...hon har pipit och vaktat och tagit sig in i valphagen genom att hoppa, japp hon är vig våran zamba....men lite sött är det iaf, här är hela familjen samlad i korgen - zorba med zamba och småsyskonen.

Gosigt eller hur, nu ska jag till jobbet men jag skriver vidare i morgon.

natti

En sorgens dag för sverige

♥♥♥♥

I dag hände det som vi nästan bara väntat på - en förbannat egotrippad satans (ursäkta språket) avkomma kör rätt in i och på en massa människor i Stockholm, ja jag skriver att det var väntat att ngt skulle hända för varför skulle det inte göra det när det händer i övriga europa.

Nej nu får det vara nog, dax att regeringen gör ngt.

Jag bara måste få ösa ur mig och innan ngn kritiserar tänk då lite x-tra på familjerna till dom som blev dödade i dag....det finns inte ord som kan dämpa deras sorg, 

Så nu har jag biktat mig och det känns lite bättre, tur man kan pussa på små valparna innan man somnar.

En stor varm kram till alla

som vill ha den.

2 - Veckor

Hoho jaja livet går i en hastighet på 110km/t just nu, ja det känns så ialla fall.

Sist jag skrev så hade zorba börjat vanka och precis som förra gången kom dom på dygn 58, nu gör det ju inget för hon ska ju inte ha fler små men det är lite mer nervpirr när dom kommer så tidigt.

Iaf så när jag har kollat alla noteringar från förra ggn så gick allt precis likadant - tempen stannade på 37 och som jag sa bebisar på dygn 58.

Som vi hade sett på röntgen var det bara 4 st. men uj dom var inte små, zorba hade ingen lätt förlossning den här ggn, dels får man tänka på att hon är äldre och krystvärkarna kunde väl ha varit lite starkare + att dom var stora.

Resultatet = 1+3 trots att 2 kom med rompan först så gick det vägen med lite assistans av matte. När killen kom gjorde hon som sin egen mor gjorde när hon födde zorbas kullbröder...hon ställde sig upp och litade på att vi skulle ta emot vilket vi naturligtvis gjorde...han sprattlade som en liten nyfångad fisk när han kom ut.

Alla vägde mellan 340 - 380g och färgerna var lite förvånande ( som alltid) 2 tjejer såg ut som pappa Dojjan men sen var det en fawn och en väldigt mörk, inget vitt den här ggn.

I dag är dom 15 dagar och 2st. har börjat kisa lte, dom får ett helt annat utseende när ögonen öppnas, nu ska vi se om det är blått i killen som vi misstänker.

Det är rena semestern med en liten kull, vi som alltid fått dubbla kullar på en ggn haha lagom och bra.

Nu har vi framtida valpköpare som ska komma och hälsa på, framför allt så måste vi ju träffas innan det blir hund, och även fast jag inte har gjort mer än visat dom här på hemsidan och på whippetklubbens sida så går telefonen och mejlen varm....men det är så roligt.

Jag har försökt ta egenkort på dom men det är inte enkelt för tar man ut dom från valpbingen är dom inte stilla en sekund.

Nu säger vi hej från bebishänget för nu.

kram

VANK VANK VANKELIVANK

Ja nu har det börjat vankas fram och tillbaka, att sova en hel natt det är bara att glömma för naturligtvis vill hon ha med mig runt om i huset (nedervåningen)

Dom korta lurar jag lyckas få är antingen på soffan eller på en luftmadrass bredvid valpkorgen.

Jag kan lova er att en tantrygg gillar inte detta underlag men konstigt nog somnade jag till korta stunder med zorbas tass i min hand, för hon är noga med att jag är där nära nära......helst ska jag oxå förstå vad hon vill när hon tittar outgrundligt på mig.....måtte dom små komma i morgon.

Hörs snart - kram

VI VÄNTAR SMÅTT

Ja vi väntar smått och just nu är det en orolig hönsmatte som vankar lika mycket som zorba kan jag säga - haha

Men iaf lite annat har hänt oxå - förra lördagen var jag till strängnäs med zamba och sessan, det gick ganska bra bäda fick exc. med bra kritik..ja sessan fick nedslag på slitna baktänder men hon blir ju 9 år för 17.

Småpojkarna fick vg ( domaren var ganska givmild med både blåa & gula kort) han tyckte dom skulle växa till sig lite.

Zorro var den som glänste, han blev BH-2 med res. cacib...heja zorro och pirgit.

I måndags var vi till veterinären och röntgade magen och jag måste ha sett urdum ut när dom sa att det bara var 4 st. men hon är ju altså urtjock jaja vi hoppas bara det går bra.

Matte är ledig nu en vecka så vi kan passa på henne ordentligt.

ngt är det iaf som rör sig därinne.

  Vi har iaf ställt ordning valphagen med bäddar - en för förlossninen och en som dom ska boa i efteråt,våg är framme och valplådan med handdukar och steriliserade "verktyg" är färdigt likaså snuttesvampar om valparna behöver, nu är det bara vaniljglass och getmjölk som ska inhandlas på måndag.

Förra ggn valpade hon på dygn 58 men jag hoppas hon kniper till helgen åtminstånde.

Om inget händer innan onsdag så återkommer vi då.

 

Ha det bäst och sov gott

Tigerkullen 2012

 

Lite av varje

Ja i dag blir det lite av varje....angående zorba så händer det mycket med hennes kropp just nu, jag har lagt ut jämförelsebilder på hennes sida och där ser man inte så bra MEN hon är tjockare den här gången - vojne vojne det bådar inte gott KAN INTE mina tjejer få små kullar...SUCK

Nåja fortfarande hoppas jag på 5 som har mycket utrymme haha.

Hon har blivit en liten tjocka förövrigt oxå men det gör inget för efter förra kullen såg hon ut som ett benrangel och det vill jag inte.

Bara se hur mager hon var lillgullan ♥

Så här kan man läsa om fostren nu på dygn 43

"Under denna vecka växer kroppsbehåringen ut, och färgmarkeringen ska kunna ses.

Tassarna och trampdynorna är nu färdigbildade.
Fostret liknar nu den färdiga valpen, men kan inte överleva utanför livmodern.
Från detta tidpunkt är det egentligen bara storleken som ändras.
Förbeningen i benen är nu så långt framme, att man från dag 48 kan se fostren på röntgenbilder.
Det är nu för första gången i dräktigheten möjligt att känna se fosterrörelser och ibland se det till och med.
Tikens buk är i de flesta fall tydligt förstorad,
 Om det bara är en el två valpar så dröjer det kanske ytterligare en tid och mjölkproduktionen har börjat.

 

Fostren känner nu av om du klappar på tikens mage"

 

Så som man gör varje år så fyllde jag i Fredags och det firade jag med att gå på opera i lördags, tillsammans med storasyster var jag iväg till hufvudstaden och tittade ( lyssnade) på phantomen som sjöngs av Peter Jöback - vilken rysare det absolut bästa jag någonsin sett och hört.

Som avslutning tänkte jag presentera min familj, även om den är i målad version, jag vet ju inte om dom vill bli exponerade för alla.

 Det är stående från vänster, jag, min son Robin,min    brorsdotter Savanna och min systerdotter Josephine

Sittande från vänster min syster Anna - Karin, min mor och min bror Ture...fattas gör min systerdotter Ida som vid tillfället var i Australien.

       Min systerdotterdotter Leah som vid foton ovan        låg i magen.   ♥

 

 Det var allt för nu, dax för bingen tror jag natti    natti

 

 KRAM

 

 

 

Bönor

Ja nu har vi skönjat dom första tecknen på att det kanske är valpar på G, ja jag säger kanske ända till jag känner fosterrörelser för you never now, you never now.

Ja som sagt zorba har börjat må illa vid synen av mat, vid en koll på hennes valpkalender från förra ggn med Tigerungarna så är det vid samma dygn - hoppas det är ett bra tecken.

Dom är så vackra det här paret och båda två har ett psyke som inte går av för hackor ♥

Nyss när gänget fick lunch ville zorba förståss inte ha men jag har alltid vom og hundemat activebullar i frysen så 3 sådana fick jag i henne...den 4:e ratade hon till dom andras glädje, men jag är inte förvånad vill bara inte att hon ska tappa onödigt hull för hon är inte för tjock som det är...suck.

Med dom här raderna säger vi hej för nu, matte i huset har en lååång jobbhelg framför sig.

Ha en underbar helg därute.

 

KRAM

&

VOFF

 

Äkta kärlek ♥

Dagens blogg börjar jag med att sända en tanke till Helena & Anders - Jalessas kennel - som i går miste sin Sansa så hastigt och tragiskt i en så onödig olycka. Vi tänder ett ljus för er mina vänner.

Ett hjärta kan slå, ett hjärta kan brista.
En vän kan man få, en vän kan man mista..
Men i mitt hjärta är du gömd för en hund som du blir aldrig glömd!

 

 Här hemma tittar vi efter tecken på zorba....jag veeet att det är för tidigt men man VILL ju veta, eller hur va.


Annars har det inte hänt så mycket i veckan, ja det ska vara att zamba bet sessan i sidan häromdagen - det blev lite surt när sessan skulle upp i mattes säng och madam zamba redan låg där....hon kan vara lite ettrig våran beiga tjej.

Eftersom jag har varit dålig på att ta med mig kameran ut så roade jag mig med lite gamla bilder - so have fun.

      

Det mina vänner får vara allt från oss i dag - vi fortsätter att spana in zorba ♥

 

Glöm inte att krama varandra både människor och hundar.

LOVE

 

Den som älskat kan ej glömma
Den som glömt ej älskat har
Den som älskade och glömde
visste ej vad kärlek var

 

 

Valpar eller.......

Ja den som lever får se :)

Iaf så var jag lite proaktiv den här ggn och vi var till veterinären redan innan hon började löpa, när hon svullnade men det visade ingenting så i torsdax började hön blöda lätt så då vågade jag inte vänta och på fredagen blev det både utstryk och blodprov

            

Vilken tur att jag gick på min magkännsla för värdet var redan uppe på 45....suck nu var det brådis, jag hade såklart min jobbhelg och den kunde jag inte vara hemma från så nu gällde det att planera planera och planera lite till.

Jag fick i väg ett mejl till Lena för tänk om dom inte skulle vara hemma - hjälp.. men jodå vi fick komma så på söndagen var det jobb mellan 630 - 1500 sen i bilen 3 timmar till sävsjö.

Vi hann knappt in i hallen förrän det blev parning, zorba blev en gnutta sur för hon vill gärna kurtiser ett tag men det tog hon igen efteråt - tänk om alla tikar var lika lättparade som zorba ♥ så nu är det bara vänta och se om det blir några skobebisar :)

        +   

 =

zorba & Dojjan bebisar.

Så efter kaffe,hundprat och pappersskrivande så bar det iväg hemmåt igen, söndagsmiddagen intog vi på mc Donalds i Ödeshög. ↓↓

Men det var gott och vi blev ju mätta iaf.

så nu hoppas vi att de här finingarna fick till det.

  

Årets blogg tänkte jag skulle vara lite mer bredd i, inte bara hundarna utan vad vi gör hela maffian sas.

Jocke och jag var ju på en utlandssemester i December - vi hade tänkt ha hundarna på pensionat men nu blev det så bra att familj och bra vänner hjälpte till.

Sessan var hos sonen, Harry hos min mor och resten dvs zorba,zool och zamba var på Ekerö hos Pirgit.

Vi hade en superskön vecka med många intryck och träff med mkt trevliga människor - vi var på Madeira och även om vädret inte var superhett så var det massor med bad i Atlanten...bara så härligt.

         

         

 Jag ska försöka få tid till lite fotografering och bloggande, nu mår jag ju lite bättre sååå.

ses snart och håll tummarna för oss.

Kram