GULDHUNDAR 2018

ZAMBA

2018-03-08

Den här berättelsen eller vad man nu ska kalla den ska handla om Zamba och framförallt hennes kvinnliga anmödrar.

Jag får ofta frågan av blivande valpköpare om jag har koll på hundarna som min zamba härleder från och jag kan med gott samvete säga att det har jag, speciellt i en vrå i mitt hjärta bor zambas mormor sille - men jag ska berätta lite om 3 damer som gör att zamba finns hos oss.

Vi börjar med den nyfikna lilla damen i den nedre högra

rutan             CARLA - Airescot Scented Silver 

 en av dom raraste och vänaste av hundar man kan tänka sig, carla var alltid så omtänksam mot oss när vi kom och hälsade på - hon tog liksom hand om en. Jag minns speciellt en gång när vi var på utställning i Danmark och det körde ihop sig lite så jag skulle visa henne men hon hade kunnat visa sig utan mig för där var jag bara ngt som hängde med hon var så fantastisk. Precis som sille så har Carla alltid en plats i mitt 

Carla är zambas mormorsmor ♥

**********

Sen har vi tjejen i rutan bredvid det är

SILLEMagic Colour Scented Silhouette

När vi var och hälsade på jeannette och peter första ggn för 10 år sedan var den här tjejen ett busfrö på 1,5 år och hon kunde konsten att stjäla hjärtan och pussar, och det är en egenart som hon har ärvt ner på barn och barnbarn.... just pussarna. 

Jeannettes & Peters hundar har förutom mina egna förståss en speciell betydelse för dom är ju La familia men det var tomt nu sist när inte Sille kom och mötte och fortfarade i dag när jag sitter här och skriver om henne kommer tårarna, den hunden glömmer jag aldrig.

Sille var zambas mormor ♥

**********

Nästa bild är på kartan är

ZORBA - MAGIC COLOUR LADY JAZZO

Även om zorba är våran andra whippet så är hon speciell, det var nära att det inte hade blivit ngn zorba alls för innan hon ens var påtänkt så försvann sille efter ett rådjur och var till allas förtvivlan borta i flera dagar. Men  hon hittades och skulle så småningom få jazzokullen där zorba ingick. Det som gör henne så speciell för mig är att jag fick vara med den där vinterkalla februaridagen när hon och hennes sju syskon föddes..... det var helt magiskt och som om det var skrivet i stjärnorna att hon var min så kom hon först. 

Zorba har så mycket av sin mamma sille i sig så det gör ont men det ger en så stor glädje att få förvalta silles gener vidare.

zorba är nybliven veteran och ska förhoppningsvis vara med oss många år till, hon är en riktig källa av glädje.

Zorba är zambas mor

**********

Sist men och minst vår stjärna

ZAMBA - GOLDEN WHIP BLACK EYED TIGER

Min lilla guldhund, hon är så härlig och har gett oss så mycket glädje både till vardags, på tävlingsbanorna och med en tidigare valpkull som hette duga 11 st. och nu är ju tanken den att vi vill utöka kvinnoträdet med en liten tjej framför zamba så nu håller vi tummarna på att det finns små bönor i zambas mage.

Det var lite om damerna som zamba har bakom sig, jag har även träffat zambas far och morfar mm, men det är en annan historia - det är ju trots allt den 8 mars i dag så då hyllar vi fyrbenta kvinnor vi har och som vi mist, dom som lever kvar i våra hjärtan.

CARLA & SILLE 

NI FATTAS OSS

KRAM

Antal kommentarer: 1

2018-03-11 15:47:04 - Katja, Katja.raven@gmail.com

Vad intressant att läsa om Zambas släkt, vi får hålla alla tummar, klor och tår för valpar till våren :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)