GULDHUNDAR 2018

Växer så det knakar

2018-05-22

Ja det gör dom verkligen, tack och lov får man väl lov att säga.

Nu är dom snart 3 veckor och även om dom fick en inte så bra start i livet så är dom tidiga och tar för sig av det goda, ögonen började öppnas på dom vid 2 veckor och där var hunk först ut men den som var minst, lilla kizz väger faktiskt mest nu så dom är riktiga överlevare allesammans.

Mor zamba har ätit äggulor som värsta sumobrottare men det är det enda som hjälper mjölken på traven. Nu är hon så lugn och trygg i sig själv att hon går ut och lägger sig i arbetsrummet eller i hundgården för att lapa lite sol. Hon har bästa nannyn i sin mamma zorba - zamba har inget av den oro och vaktighet som från förra gången, klart hon håller koll men gammeltanterna får lugnt gå in i valphagen utan knorr det tycker matte är så skönt.

           

Jag vet att folk vill se mer enskilda bilder men det är små bebisar vi har att göra med ingen tvättmaskin e.d  jag väljer alltså med flit att inte bråka med dom, man får vara nöjd med bilder från valpkorgen så länge.

Hundrummet/ hundgården

Nu är det inte långt kvar tills dom är stora nog att vara i sitt hundrum med angränsande hungård, där är dom naturligtvis bara på dagarna - på kvällar och nätter är dom i köket. Här kan ni se lite hur vi förbereder för dom små liven... nåja dom stora trivs rätt bra dom med.

   

En stor och säker hage ( inte färdig här) i anslutning till människornas fikarum. Utgång direkt till en stor hundgård med låst grind så att inga obehöriga smyger in, även där finns ett stort däck så hundar och människor samsas.

Eget hus har dom oxå förståss, inte som solskydd såklart det har vi segel till som täcker hela däcket.

Sköna bäddar finns oxå, här är en av dom.

Vi har även investerat i ett skyyd som håller vind och ev. regn ute även om dörren är öppen, det funkar på dom stora återstår om det funkar på småttingarna, we'll see we'll see.

Det får räcka om det just nu men vi har även en annan viktig sak att ta upp - nämligen LC EM som går av stapeln i Danmark midsommarhelgen....Naturligtvis ska vi inte dit ( våran inkvalade hund ligger i valpkorgen) men zamba har en son från förra kullen med och zools kullbror är oxå inkvalad i 2 olika klasser oxå - mucho spännande

  

Sittande Zorro - Golden whip H-D's Black opal

Liggande Chagall - Golden whip Dream on Boston

Sverige halsbanden har Jeannette från kennel Magic colour sytt - Jeannette har även fött upp zorros mamma och chagalls mormor.

Som uppfödare till killarna så sponsrar vi dom med sele och koppel i svenska färgerna, modell för dagen är zorros kullsyster zool - Golden whip H-D's Twinkle Diamond.

Slutligen måste jag berätta att av den här runda damen är det inte mycket kvar. Hennes normalvikt är 13kg, jag vägde in henne dagen före nedkomst och då visade vågen på 18,9kg

Nu har hon bara 1,2 kg kvar till sin matchvikt....bra där gumman. 

 

Med det säger vi god natt för den här gången.

KRAMIZ

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)